Resa till Venedig


En resguide med sevärdheter, tips för turister, hitta billiga hotell

Resa till Venedig
Startsida
Hitta hotell i Venedig
Karta över Venedig
Tips om Venedig
Vädret i Venedig
Romantiska Venedig
Sevärdheter i Venedig:
Markusplatsen
Rialtobron
Suckarnas bro
San Geremia-kyrkan
Åka gondol i Venedig
Ta en båttur i Venedig
Länkar
Reseguide till London
Resebilder från London
Framkallning gratis
Hitta prisvärda hotell i Venedig
hos utmärkta Hotels.com

Vädret i Venedig

Möt våren i Venedig – vackert och behagligt

Under våren ligger temperaturen mellan 15 och 23ºC vilket är perfekt för dig som vandrar mellan dom många sevärdheterna i staden. Det är förmodligen den mest behagliga årstiden och ännu har inte staden fyllts med turister.

Sommarväder i Venedig – varmt!

I Venedig får du vara beredd på värme om du åker dit under juli och augusti. Sommartemperaturen kan växla mellan 26 sköna grader och värmeböljor med heta 35 grader. Ladda upp med vatten på flaska om du besöker Venedig på sommaren. Med värmen uppstår förstås en del fukt med en del åskväder på eftermiddagarna som följd.

Dimmig höst!

På hösten är Venedig kanske som bäst ur fotosynpunkt. Den tidigare så skarpa sommarsolen har ersatts av lite behagligare ljus och temperaturen sjunker lite cirka 20 grader. Dimma stiger upp ur kanalerna och skapar vackra scener runt omkring dig. Besöker du Venedig i slutet av september eller oktober har dessutom turistmängderna avtagit. Skönt!

Vinter i Venedig – folktomt och kyligt.

Vill du ha Venedig för dig själv ska du passa på att åka dit på vintern, för då är det som minst turister. I januari och februari kan temperaturen växla mellan 0 och 10ºC vilket skrämmer dom flesta turister. Det är en speciell känsla att vandra omkring i ett nästan folktomt Venedig, med romantiken, kanalerna och alla sevärdheter intakta. Ibland faller till och med snön över Venedig, men den smälter snabbt bort igen.

Regnar det?

Under alla årstider kan det regna i Venedig. Mest regn faller under vår och höst och vid stormar under sommaren.

Översvämning i Venedig?

När tidvattnet är extra högt och det har regnat mycket kan Venedig plötsligt översvämmas. Det kallas för Aqua Alta och då placeras plattformar ut där folk kan ta sig fram. Det är en ovanlig känsla när sirenerna ljuder över staden och Markusplatsen plötsligt blir en stor grund bassäng. Denna plötsliga översvämning är vanligast under vintern, så då kan det vara läge att ta med gummistövlar.

Ett år i Venedig – medeltemperatur dagtid

Jan: 5
Feb: 8
Mars: 12
April: 16
Maj: 21
Juni: 24
Juli: 27
Aug: 27
Sep: 23
Okt: 18
Nov:11
Dec: 6


I Venedig skiftar vädret efter årstiderna. Men det är alltid vackert!
'Resa till Venedig' hjälper dig att få ut det mesta av din Venedig-resa. Läs om museér, vackra kyrkor, kanalfärder och andra sevärdheter.